Búzafű...csodaszer? |
IGEN ! A búzafű a frissen kihajtott búza, amikor annak még csak sziklevele jelent meg. A búzafű sokféle hasznos anyagot tartalmaz (klorofill, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok és enzimek). A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói „Isis ajándékaként” nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött. Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nebuchadnezzar királyt (Kr.e.: 630-562) említi, aki 7 évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét. Emellett bizonyítékok támasztják alá, hogy a nyugati világ népei (maják, inkák, aztékok) és a Kárpát-medence lakosai is előszeretettel egészítették ki étkezésüket a búzafűvel. A középkor idején a fűfélék, így a búzafű is háttérbe szorult. Jelentőségét „csak” a XX. századra nyerte vissza, mégpedig Edmund Bordeaux Szekely révén, aki lefordította Dániel könyvét, így hozzájutott az egészséges táplálkozás alapjaihoz. („The Essene Gospel of Peace”) – 1900-as évek eleje - címen kiadta saját könyvét, melyben kifejtette a zöld növények fogyasztásának fontosságát. (wikipedia) Mi is az a búzafűlé? A búzafű a kb. 15 cm nagyságúra megnőtt fiatal hajtása a csíráztatott búzának. A búzafűlé, a zsenge búzafű kipréselt, zöld leve. A búzafű pár napos hajtásait learatva és préselve nyerjük a búzafű levét. Préselés azért szükséges, mert míg a zöld búzafű növényi rostjait az állatok gyomra meg tudja emészteni, addig az emberi gyomor erre képtelen. A búzafűlé készülhet tönkölybúzából vagy más fajtákból is. Fogyasztásának semmilyen káros mellékhatása nem ismert sem az ember, sem pedig kiskedvenceink számára. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy használhatják, mint kétéves kortól a gyermekek. Személy szerint én is adom kisfiamnak egészen kicsi korától. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja: a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből, ezáltal kiemelkedően jó méregtelenítő- és tisztító hatású, a test regenerálódását serkenti, erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal és rákkeltő anyagokkal szemben. A búzafűlé egy olyan univerzális életelixír, amit az emberiség már évezredek óta használ a jó közérzet, a tiszta tudat, a jó erőnlét fenntartásához és az öregedési folyamatok, valamint a krónikus megbetegedések kialakulása ellen! Egyszerű, gyors és kíméletes és bárki fogyaszthatja 7 éves kortól 130 éves korig! :) A búzafűlé rendszeres fogyasztása kitűnő immunerősítő terápia, mellyel megóvhatja vagy visszakaphatja egészségét! A búzafűlé korlátlan ideig fogyasztható, mivel mellékhatása nincsen, nagymértékben képes a szervezet öngyógyító folyamatait aktiválni. Megelőzés és kiegészítő terápia egyben A búzafűlé jelentős klorofill és élő enzim tartalma, a friss lében található megannyi vitamin, ásványi anyag, nyomelem, antioxidáns és daganat ellenes faktor, valamint az a tény, hogy mindezek a lehető legnagyobb szinergiában és egymás beépülését, felszívódását segítő koncentrációban vannak jelen, teszi a maga nemében egyedüállóvá! Egyaránt alkalmas lehet banális problémák és a krónikus elváltozások megelőzésére (természetesen a helyes életmód és táplálkozással keröltve) és idült, kiterjedtebb betegségek pl.: cukorbetegség, daganatos problémák kiegészítő (ún. szupportív) terápiájában, ami nem csupán a szervezet öngyógyító tevékenységét segíti, de a betegség ideje alatt a beteg életminőségét is nagyban javíthatja. Ön is tudja mi szükséges ellenálló képességének fokozása érdekében:
Amit még tehet, de eddig halogatta: búzafűlé! Nincs szükség a gyógyszeripar által előállított kapszulákra, a búzafű az egyik legtermészetesebb táplálékunk, melyből a levét kipréselve önhöz a legjava jut el! Miért kell kipréselni? Olyan mennyiségű füvet elrágcsálni nem tudunk, hogy megfelelő mennyiségű léhez jusson a szervezetünk, ráadásul a gyomor sem tudja megemészteni a fű rostját annak magas cellulóz tartalma miatt.
A bűzafűlében megtalálható:
Aki rendszeresen iszik búzafűlevet ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye!
elősegíti a szervezetünkben lerakódott méreganyagok távozását, a szervezetre nem gyakorol semmilyen káros hatást, ugyanakkor segít az emésztés rendezésében, és az elveszett vitaminok és ásványi anyagok pótlásával fokozza energiánkat
Az összes egyensúlyi állapot közül, amit az emberi szervezet igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a savasság és a lúgosság közötti egyensúly. A szervezet a végletekig képes elmenni abbeli igyekezetében, hogy fenntartsa a vér megfelelő enyhén lúgos vegyi közegét, állapotát. Viszont nagyon könnyen és gyakran előfordul, hogy a tesztszövetek elsavasodnak. Ez a megbomlott egyensúly egyfajta káoszhoz vezet, és megnyitja az utat a betegségekhez. Mert minden betegség és a rossz közérzet mögött is a testnedvek és a szövetek elsavasodása áll. Ugyanis a test kizárólag akkor válik sebezhetővé a kórokozók által, amikor elsavasodott. Az egészségesen lúgos kémhatású egyensúlyi állapotban a kórokozók nem tudnak megtelepedni. Továbbá a savak jelenléte mindig arra utal, hogy megbetegedtünk. Röviden: A jó egészség feltétele testünk sav-bázis egyensúlyának fenntartása! Ehhez segíti önt hozzá a búzafűlé! A pH csökkenését a szervezet úgy akadályozza meg, hogy a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, pl. nátriumot, káliumot, kalciumot és magnéziumot. A kalciumot a csontokból, a magnéziumot az izmokból – ahol, természetesen, szükség lenne rájuk. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Ha az elsavasodás túl erőssé válik ahhoz, hogy a vér ki tudja egyensúlyozni, akkor a felhalmozott savmennyiséget a szervezet a szövetekbe nyomja, hogy ott raktározza el. A vér pH-jának kiegyensúlyozatlansága irritációhoz és gyulladáshoz vezet. A bőrön ekcéma, pattanások, kelések keletkezhetnek, de létrejöhet fejfájás, izomgörcs, izomfájdalom, gyulladás, sőt általános fájdalomérzet is.
Szervezetünk igencsak nagy stressznek van kitéve, ez immunrendszerünk legyengüléséhez vezethet. A búzafűlé kellő mennyiségű ásványi anyaggal, vitaminnal, enzimmel, flavonoidokkal, aminosavakkal és klorofillal látja el testünket, hogy az a legjobbat hozhassa ki magából!
Több tápanyag jut a sejtekhez, és bomlástermékeik is nagyobb mennyiségben szállítódnak el a vénák útján. Így magasabb lesz azoknak a csontképző folyamatoknak is az aktivitása, amelyek a gyógyulásért felelősek. A búzafűlé hatására felgyorsul és hatékonyabbá válnak a gyógyulási folyamatok, támogatja az immunrendszert
A rák nem egyetlen betegség, hanem egy gyűjtőfogalom, amely száznál is többféle megbetegedést foglal magába. A daganatos betegségek alapvetően két csoportra oszthatóak, a környezeti és az örökletes, tisztán genetikai okból kialakuló ráktípusokra. A rosszindulatú daganatok nagyjából 5-10%-a tartozik az örökletes csoportba. Bár a kialakulásuk minden esetben az örökítőanyag meghibásodására vezethető vissza, érdemes tudni, hogy nem minden mutáció okoz daganatot. Kizárólag azok a mutációk veszélyesek ebből a szempontból, amelyek bizonyos szabályozófehérjék génjeit érintik. Ha ezekben a génekben alakul ki egy bizonyos számú mutáció (a rosszindulatú sejtviselkedés kialakulásához a ma elfogadott nézet szerint általában 5-6 egymást követő mutáció szükséges) akkor ellenőrizetlen sejtszaporodás indul be. Ilyenkor az úgynevezett sejtciklus, vagyis a sejtek osztódási folyamata hibásodik meg: felborul a sejtnövekedést serkentő és fékező jelek egyensúlya, ami az érintett sejttípus rosszindulatú burjánzásához vezet. Ennek a folyamatnak a megelőzésében segíthet önnek a búzafűlé.
A vérképzés folyamata részben hormonális, részben idegi befolyás alatt áll. A zavartalan vérképzéshez számos nélkülözhetetlen anyag táplálék útján történő bevitele szükséges, mely a búzafűlé rendszeres fogyasztásánál egyszerűbb már nem is lehetne
Testünk alapvetően arra van felkészülve, hogy a sejtanyagcsere végtermékeit képes legyen eltávolítani a tüdőn, a bőrön, a vesén és a végbélen keresztül. Azonban ez egy olyan sejtanyagcsere, ami arra a táplálkozásra rendezkedett be évezredeken keresztül, amiben kialakult. És ez a táplálkozás nem a mai menü volt. E mellett mi még kívülről is megbombázzuk testünket különböző méreganyagokkal. Említhetjük a kipufogó gázokat, az ipari füstöt, a dohányzást, a növényvédő szerek maradványait, az állatokba kerülő hormonokat, antibiotikumokat, gyógyszereket, a tartósítószereket, az ételszínezékeket, a kozmetikumokba kerülő adalékokat, az ivóvizet és számtalan más tényezőt, így a sejt közötti térbe jutnak a sejtek anyagcsere termékei. Ha nem jutnak be a megfelelő tápanyagok a szervezetbe, sejtjeink nem képesek az optimális működésre. Ez a sejtek, majd a szervek működészavarához vezet. Ezért nagyon fontos odafigyelni a helyes életmódra és helyes táplálkozásra. Ebben segíthet önnek a búzafűlé.
A benne található számos, szervezetünknek fontos tápanyagnak köszönhetően a búzafűlé a magasabb vörösvérsejtszám miatt fokozza az agy vérellátását és elősegíti annak fehérje anyagcseréjét, természetes antioxidáns elménknek a mindennapos stressz leküzdésében.
A bélflóra egyensúlyának felborulása jelentősen gyengítheti testünk védekező mechanizmusait. A szervezetünk számára hasznos baktériumok javítják az emésztést, csökkentik a káros baktériumok számát és szaporodását, illetve erősítik az immunrendszert. A kor előrehaladtával és a megnövekvő károsító tényezők hatására a jó és a rossz baktériumok aránya eltolódhat a szervezetünkben, ezért megfelelő módon táplálni kell hasznos baktériumainkat, hogy az egészséges egyensúlyt megtarthassuk. forrás: wiki, reformgyógyász, Antal Vali, biosziget, hoxa, fitomed |