Tepsis-tejes(tejszínes)-sajtos karaj | | Hozzávalók: Fejenként 2-3 szelet karaj, liszt, tojás, reszelt sajt,
| Húsétel
| | beküldő: házisárkány
| Fejenként 2-3 szelet karajt kiklopfolunk, besózzuk, majd liszt-tojás-reszeltsajtban kipanírozunk. Egy teflonsütőt margarinnal kikenünk, kicsi zsemlemorzsával megszórjuk. Ebbe belehelyezzük a reszelt sajtban panírozott karajszeleteket, annyi tejet, vagy tejszínt öntünk rá, amennyi épphogy csak el nem lepi. Letakarjuk fóliával, majd sütőben (sütőtől függően) 20-30 percig pároljuk. Utána levesszük a fóliát, pici zsiradékot teszünk a tepsibe és még kb. 20-25 percig sütjük a husit. Akkor jó, ha a tej elforrt alóla és a sajt teteje világosbarnára pirul. Ez csirkemellfilével is nagyon finom, akkor kicsit kevesebb a sütési idő. Én általában mexikóis rizzsel és bébicéklával tálalom. | | | | |
|