Az immunrendszerről 1. |
1. Táplálkozás és életmód1.1 Nyersen fogyasztott bio-organikus vegetáriánus ételek. Mint a fentiekbõl kitûnik, ez a módszer a legfontosabb és a legelterjedtebb. Még a múlt század közepén két német származású doktor próbálkozott ezzel a módszerrel tudományos alapokon. Dr. Josef Issels Németországban és dr. Max Gerson az USA-ban. "Gerson módszere" volt a tökéletesebb és sikeresebb, ennek a hírneve terjedt is el jobban. A módszerének alapja egy speciális étkezés, aminek a többségét nyers zöldségek, gyümölcsök, de fõképpen azok levei, zöld leveles saláták, gyógynövények és fõzés nélkül készített levesek alkották. Napi 10 kg nyers zöldséget, gyömölcsöt írt elõ, illetve az ezekbõl préselt leveket. Az átállási idõszak elején Gerson valamennyi fõtt ételt még megengedett. De semmiféle konzervet, sózott, ecetes, kénezett, fagyasztott vagy füstölt ételt nem engedélyezett, a szóját sem. A kálium-dús ételeket javasolta, a nátrium-dús ételeket meg kerülte. A következõ kiegészítéseket is hozzáadott az étrendhez: további oxidáló enzimkivonatok, nagy mennyiségû 3 kálium-sóból álló oldatkeverék, szervetlen jód és kálium-jodid oldat ("Lugol"), kevés lenolaj, hasnyálmirigy serkentõ bevonatlan pancreatin (a 3. héttõl kezdve), pepszin, niacin, méhpempõ, B12 injekciók. De a kalcium-, magnézium-tablettákat és más szervetlen ásványi anyagokat megtiltotta. Azt tapasztalta hogy sok betegnél olyan sok toxin szabadult fel amit a szervezet már nem volt képes kiüríteni, ezért a súlyosabb eseteknél lassabb átmenetet és gyakori kávé-beöntést alkalmazott (az elsõ két héten minimum napi 4-szer), különben a súlyos rákbetegek belehalhatnak a toxin-változásba annak ellenére hogy daganatuk mérete csökkent. Azóta mások a kávé-beöntés helyett inkább májserkentõ herbáriákat/gyógyteákat (pl Silybum marianum, Taraxacum officinale) és májserkentõ aminósavakat (methionine, taurine) javasolnak. Gerson a megmenthetetlennek vélt betegek kb. felét kigyógyította. Megjegyzés: Dr. Gerson óva intett a szex-hormon kezeléstõl (és általában a hormon-kezeléstõl). A kezdeti (3-5 hónapos) látványos javulás után 4 héten belül elveszített 25 beteget. Elõször 5 betegnél alkalmazta, majd a kezdeti sikereken felbuzdulva további 25 már rákmentes, de még gyenge betegénél akarta használni felerõsítésként. Csak öt beteget tudott megmenteni közülük. Ez egy keserû felismerés volt számára. Szerinte a máj tartalékait végképp feléli ez a hormon-kezelés. Amíg még van tartalék, addig javulás észlelhetõ, majd hirtelen teljes leépülés lép fel! Kristine Nolfi, dán doktornõ saját maga rák betegségét gyógyította így ki, 100%-osan bio-organikusan termesztett vegetáriánus ételeket nyersen fogyasztva. Egy kis farmja volt, ahol saját maga és permetezõszer nélkül gazdálkodott. Elvették a doktori beteg-gyógyítási engedélyét, mert "veszélyes és nem engedélyezett" módszerrel gyógyított. Ennek ellenére híre elterjedt Skandinávia-szerte. Az új-zélandi dr. Eva Hill ugyancsak ezzel a módszerrel elõször saját maga rákját gyógyította ki, majd másokon segített. Az amerikai származású dr. Norman W. Walker élete lehet egy bizonyíték a kétkedõk számára. Saját magát gyógyítva fedezte fel a nyers ételekben rejlõ gyógyítóerõt. Száz évnél is jóval tovább élt és állítólag egy baleset okozta a halálát. Szerinte minden étel kerülendõ amit 125 Fahrenheit (51 Celsius) fok fölé melegítettek, mert elveszíti az életerejét, enzimjeit, vitaminjainak, tápértékének döntõ hányadát, a fehérjék eldeformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgezõ szervetlen savak keletkeznek. Walker egy általa forgalmazott préssel sajtolta ki a zöldségek, gyümölcsök leveit. A nyers étrendje mellé még napi 2-3 liternyi frissen préselt leveket is fogyasztott. A sárgarépalé volt a legfontosabb számára. Kerülte a kenyeret, tésztákat, müzlit, cukrot, tejet, húsokat, szóját, földimogyorót, sót, csípõs fûszereket, ecetet. A gabonaféléket csakis csíráztatva fogyasztotta. Állati termékek közül csak a tojássárgáját és néhány világosabb sajtot fogyasztott csak. A rendszeres beöntés tisztító hatását is hangsúlyozta. Száz évesnél idõsebben magáról azt vallotta, hogy jobban érzi magát mint amikor 30 éves volt és nem ünnepli meg a születésnapjait mert az szerinte értelmetlenség. Számos orvos gyógyította ki saját maga megmenthetetlennek vélt betegségét az étekezés megváltoztatásával, a vegetáriánus és többnyire a nyers étkezésre helyezve a hangsúlyt. A jobb oldali könyvlistán találja meg õket és könyveiket a teljesség igénye nélkül. Kiegészítõ cikkeim: A nyers ételekben levõ enzimek fontossága (elsõ rész), és 1.2 Tarackbúza leve 1.3 (sötét) Szõlõ 1.4 Zöldséglé terápiák A 6 héten keresztül tartó osztrák Breuss-módszer (egy léböjt) alapja a frissen préselt, bio-organikus fõképpen cékla (300 g), kevés sárgarépa (100 g), zeller (100 g), burgonya (70 g) és még kevesebb retek (30 g) leve, aminek a napi maximális mennyisége (az erõs volta miatt) fél liternyi lehet csak. Ezt herbária gyógyteák, hagymás és nyers zöldséges "leves" egészítik ki, minden más étel tilos. Ez is állítólag tízezreket gyógyított meg. A német származású dr. K. H. Pöhlmann professzor az angol nyelvre fordított Breuss könyv elõszavában ezt írta: Ahogy Rudolf Breuss is állította, a gyógyulás esélye nagymértékben leromlik sugárkezelés, vagy kemoterápia esetén, amik roncsolják az immunrendszert. A lé-terápiás böjt elsõ két hete rendkívüli akaraterõt és kitartást, megpróbáltatást igényel. A 2. hét után a fájdalmak fokozatosan megszünnek. - írja dr. Pöhlmann, "Aki elhatározza, hogy kipróbálja ezt a böjt-terápiát, nem hagyhatja abba a harmadik hétnél. Én személy szerint nem tudok egy olyan rákos személyrõl sem, aki túlélte volna a megszakított terápiát." A magyar dr. Ferenczi Sándor 1961-tõl nagy mennyiségû nyersen kipréselt céklalevet használt fel rákos betegeinél, napi akár 1 liternyit is 3 hónapon keresztül, mindennap. Szerinte a nyers cékla vörös színezõ (betain) anyagában levõ anthocyanin az igazi aktív anyag, ami tumorellenes és vérkép javító. Ez ma már fagyasztott por alakban is készül, de annak eredményességérõl még nincs információm. A biológiai (azaz bio-organikus) termesztésû cékla javasolt, amit permetezõanyag és szintetikus nitráttartalmú mûtrágya nélkül termesztenek. David Hudson szerint ezek a levek (szõlõ, sárgarépa, cékla, valamint aloe vera) tartalmazzák a legtöbb monoatomos ródiumot és irídiumot és fõleg ezért hatásosak a rák ellen. (lásd 2.16) 1.5 Erjesztett ételek A savanyított káposzta erjesztése közben keletkezõ izothiocyanát vegyületrõl finn tudósok állatkísérleteknél kimutatták a rák kialakulását akadályozó hatását. A fermentációval átalakított búzacsíra (Avemar) is kis immunerõsítõ, elsõsorban rákos betegeknek ajánlják. 1.6 Pectin forrás: Dr Paul J. Ameisen http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun |