Almás-diós kefíres pite | | Hozzávalók: 3 pohár liszt 1csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj 5 tojás 3 pohár kefir 2 pohár cukor 1 pohár olaj 6 alma 10 dkg durvára tört dió | Édesség, desszert
| | beküldő: ismeretlen
| Nagy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban elkevert egész tojásokat és a kefirt. Lassú keverés mellet vékony sugárba bele csurgatjuk az étolajat./én mogyoro olajat használok/ .
Az igy kapott tésztát csomómentesen kidolgozzuk, és hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát, valamint a durvára tört diót. Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük,/én sütőpapirt használok/ kb.160 fokos sütőben majdnem egy óra alatt, szép barnára sütjük.
Ezt a pitét nyugodtan készithetjük előző este, mert másnapra finom omlós marad. Ráadásul készithetjük körtével és mandulával,. esetleg meggyel és csokoládéval is. Ha nincs otthon kefir, lehet joghurttal is nagyon finom. | | | | |
|