Almás - Fahéjas süti |
| Hozzávalók: - 3 tojás
- kávéskanál só
- 6 db alma
- 1 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál sütőpor
- 2,5 bögre liszt
- 2,5 - 3 bögre cukor
- 3 evőkanál margarin
| Édesség, desszert | ELKÉSZÍTÉS
| beküldő: ismeretlen
| 1. "Tészta dara" elkészítése 1/2 bögre cukor 1 teáskanál örőlt fahéj 3 evőkanál liszt 3 evőkanál margarin Ezeket összegyúrva egy viszonylag puha állagú tésztát kapunk, melyet a további felhasználásig a hűtőbe teszünk így majd könnyebben lehet reszelni... 2. "Massza első része"
3 tojás 1 csipet só 1 evőkanál őrölt fahéj 3 almát meghámozunk, kimagozunk, aránylag kis darabokra feldaraboljuk. Ezeket összeturmixoljuk, félretesszük.
3. "Massza második része" 2 bögre cukor ( 1-1,5 is elég:-) 2 bögre liszt 1 evőkanál sütőpor 3 alma héjastul, apróra felkockázva - A két masszát lassan összekeverjük.
- Kivajazzuk a sütőt és megcukrozzuk, szépen eloszlatva, ahogyan a liszttel szoktuk.
- Beleöntjük az összekevert masszát
- A hűtőbe félretett " Tészta darát" egy nagy lyukú sajtreszelőn a tepsibe öntött masszára "reszeljük" szépen eloszlatva.
- 180-190°C-on 30-40 percig sütjük
|
|
|
|
|
|