"BUGA" azaz burgonyás galuska | | Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya
- hat púpozott evőkanál liszt
- só
- 1 tojás
- 3 fej vöröshagyma
| Vegetáriánus | Ez az egyszerű, gazdaságos és finom étel egy sváb származású rokonnak volt a kedvenc nyári eledele. Azért nyári étel, mert kizárólag friss salátákkal /fejes saláta, uborka, kovászos uborka/ fogyasztotta.
Elkészítéséhez nincsenek előre megszabott mennyiségek. Aki megkedveli, az előbb-utóbb a saját ízléséhez igazítja. Én legutóbb így készítettem:
- Három fej közepes nagyságú vöröshagymát megpucoltam, majd vékony szeletekre vágtam és bőséges olajban puhára pároltam.
- Négy közepes nagyságú burgonyát meghámoztam, apró kockákra vágva bő, enyhén sós vízben a gázra tettem.
- Hat púpozott evőkanál lisztből kevés sóval és egy tojással galuskatésztát kavartam.
- Amikor a burgonya már majdnem puhára főtt, a galuska tésztát hozzá szaggattam, és együtt készre főztem.
- Alaposan leszűrve ráöntöttem a vöröshagymát, majd főzőkanállal jól összedolgoztam.
Az elkészült étel 4 adagnak felel meg.
|
beküldő: A.N.R.I.
|
| | | | |
|