Mexikói rakott paradicsom |
Mexikói rakott paradicsom | | Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 2 lila hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, elnyomva
- 6 érett paradicsom meghámozva és apróra vágva
- 1 zöld kaliforniai paprika apróra vágva
- 1 evőkanál vörös borecet
- 1 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál chilipor
- 375 gramm konzerv kukorica, leszűrve
- 125 gramm tortillachips
- 150 gramm reszelt sajt
- 2,5 dl tejöl
| Vegetáriánus
 beküldő: Linda & Steffen | Előkészítés ideje: 25 perc
Készítés ideje: 30 perc
4-6 személy részére
1. Sütőt előmelegíteni 160 fokra. Az olajat a serpenyőben felmelegíteni. A hagymát és fokhagymát közepes lángon 3 percig üvegesre párolni. Hozzátenni a paradicsomot, paprikát, ecetet, cukrot és chiliport. A zöldségkeveréket fedő nélkül 6-7 percig, vagy addig párolni, amíg a paradicsom megfőtt és a leve elpárolgott. A kukoricaszemeket hozzátenni és még 3 percig melegíteni.
2. Tűzálló tálban a chipszet, zöldséget és sajtot rétegezni. A tetején sajt legyen.
3. Tejföllel bekenni. Nem lefedve 15 percig sütni a sütőben. Megszórni vágott snidlinggel.
|
|
| | | | |
|