Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén 100%-ban természetes hal kollagén 15 féle aminosav tartalommal A kollagén hozzájárulhat az ízületek egészséges működésének fenntartásához. Fehérjében gazdag. A kollagén természetes összetevője a bőrnek. Segíti a bőrt, hogy megőrizze szilárdságát és rugalmasságát. Az arginin hozzájárulhat az egészséges vérkeringés fenntartásához. A glutamin hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez. A lizin hozzájárulhat a csontok normál szerkezetének kialakításához és fenntartásához. Adagolási mennyiség: 18-30 éves korig: 1 csapott mérőkanál (5 g), adagok száma: 30 31-50 éves korig: 2 csapott mérőkanál (10 g), adagok száma: 15 51 éves kor felett: 3 csapott mérőkanál (15 g), adagok száma: 10 Összetevő: hidrolizált hal kollagén. Megjegyzés: étrend-kiegészítőként, életkornak megfelelően naponta 1, 2 vagy 3 alkalommal egy csapott mérőkanálnyit öntsön bele egy pohár vízbe vagy juice-ba és teljes feloldódás után fogyasztható, lehetőleg étkezés közben. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! A por csak az előírtaknak megfelelően fogyasztható! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Terhes vagy szoptatós anyák, illetve bárki, aki orvosi kezelés alatt áll vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával! Emberi fogyasztásra alkalmas kollagén.
Hogyan készítsük el a Prémium Kollagént fogyasztásra? Egy 2-3 dl-es pohárba először a Prémium Kollagén port kell beletenni egy mérőkanállal, ezután fel kell önteni vízzel, majd össze kell keverni egy kanállal. Ezután várni kell addig, amíg teljesen feloldódik a Prémium Kollagén a vízben, ez egy pár percet igénybe vesz. Ezután lehet fogyasztani. Lehet a kollagén italt ízesíteni ízlés szerint vagy lehet víz helyett tejjel vagy juice-val elkészíteni. Azonban mi a tiszta vizet javasoljuk.
A Prémium Kollagén termék gyártásból mintát, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laboratóriuma vizsgálta be. Ajánlott napi fogyasztási mennyiség: életkornak megfelelően napi 1, 2 vagy 3 alkalommal egy csapott mérőkanálnyi Prémium Kollagén. Egy doboz tartalma: 150 g 100%-os tisztaságú hidrolizált hal kollagénRészletes összetevő táblázat:
Tápérték jelölés
|
100 g
|
5 g
|
10 g
|
15 g
|
energia
|
1553 kJ (365 kcal)
|
77,65 kJ (18,25 kcal)
|
155,3 kJ (36,5 kcal)
|
232,95 kJ (54,75 kcal)
|
fehérje
|
93 g
|
4,65 g
|
9,3 g
|
13,95 g
|
szénhidrát
ebből cukor
|
0 g
0 g
|
0 g
0 g
|
0 g
0 g
|
0 g
0 g
|
zsír
ebből telítetlen zsírsavak
|
0 g
0 g
|
0 g
0 g
|
0 g
0 g
|
0 g
0 g
|
élelmi rost
|
0 g
|
0 g
|
0 g
|
0 g
|
nátrium
|
0,25 g
|
0,012 g
|
0,025 g
|
0,037 g
|
Aktív összetevő
|
Ajánlott napi fogyasztási mennyiség
|
RDA* %
|
Hidrolizált hal kollagén
|
5 g
|
10 g
|
15 g
|
5 g
|
10 g
|
15 g
|
**
|
**
|
**
|
**
|
**
|
**
|
ebből aminosav tartalom
|
L-arginin
|
344,5 mg
|
689 mg
|
1033,5 mg
|
22,9%
|
45,9%
|
68,9%
|
L-glutaminsav
|
458,0 mg
|
916 mg
|
1374 mg
|
30,5%
|
61,1%
|
91,6%
|
L-lizin***
|
142 mg
|
285 mg
|
427,5 mg
|
16,9%
|
33,9%
|
50,9%
|
L-aszparaginsav
|
231,0 mg
|
462 mg
|
693 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-treonin***
|
102,5 mg
|
205 mg
|
307,5 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-szerin
|
134 mg
|
268 mg
|
402 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-prolin
|
535 mg
|
1070 mg
|
1605 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-glicin
|
980 mg
|
1960 mg
|
3920 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-alanin
|
438,5 mg
|
877 mg
|
1315,5 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-valin***
|
76,6 mg
|
153,2 mg
|
229,8 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-izoleucin***
|
41 mg
|
82 mg
|
123 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-leucin***
|
112,5 mg
|
225 mg
|
337,5 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-tirozin
|
21,5 mg
|
43 mg
|
64,5 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-fenil-alanin***
|
78 mg
|
156 mg
|
234 mg
|
**
|
**
|
**
|
L-hisztidin***
|
28,5 mg
|
57 mg
|
85,5 mg
|
**
|
**
|
**
|
* RDA : felnőttek számára javasolt napi bevitel ** : nincs meghatározva a felnőttek számára javasolt napi bevitel *** : esszenciális aminosav
Tudja-e, hogy mi a kollagén és miért az egyik legfontosabb anyag az emberi szervezet számára?
Ez a fehérje mely összeragasztja a sejtek részeit elősegíti a szövetek (A szervek belső vázát a külső burkoló réteggel, és a szerveket egymással összekötő szövet.) létrejöttét, és felújítását. A kollagén összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. A szervezet legfontosabb fehérjéje, ugyanis a teljes emberi fehérjetömeg 30 %-át képezi, és a bőrfehérjék tömegének 70%-át. Eredet: a görög kolla (enyv) és gennao (nemz, létrehoz) elemekből, tehát enyvképző.
Kollagén és a fontos szervek A kollagén minden szervben megtalálható, mint a sejteket összeforrasztó anyag.
Kollagén és a porc, izmok, ízületek, inak, szalagok és csontozat A kollagén egy nagy teherbírású, rostos fehérje, amely az egyik fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek. A porc hasonlít a gumihoz, a csontok végein található, elsődleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% - át alkotja a porcoknak, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat. A kollagén elsősorban az ízületek stabilitását biztosító ízületi szalagok és ízületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, strapabíróságát biztosítja. A kollagén teszi elszakíthatatlanná az ínszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik. A térdben, csuklóban, gerincoszlopban rezgéscsillapító rostos korongok találhatók az ízesülő csontok között, amelyek védik a csontokat a sérülésektől. A kollagén a rezgéscsillapító rostos korongok táplálója. A fogak és a csontok csak úgy tudnak egészségesen kifejlődni, újraképződni, ha a testben lévő ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek, és együtt támogatják annak fejlődést. Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, mint pl. a fejlődési korszakban, a gyógyítás folyamatában, a kollagén építő fehérje kulcsfontosságú szerepet játszik.
Kollagén és a bőr A kollagén szerepe, hogy a bőr és az alatta lévő szövetek rugalmasak, feszesek legyenek. A nedvességtől duzzadt kollagén biztosítja a bőr kötőszövetének rugalmasságát. 25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre. A kollagén fogyasztása során a ráncok feltöltődnek és kisimulnak. Segít egyes bőrhibák (pattanás) kezelésében. Regenerálja a hajat és a körmöt. Mell, nyak, dekoltázs feszességét is elősegíti. Hidratálja a kiszáradt kezet, a bőr rugalmasságát itt is segíti. Alvás és kollagén Amikor elalszunk, testünk takarékra kapcsol, miközben beindulnak a regenerációs folyamatok. A test alvás folyamán kezdi keresni, a hozzáférhető kollagéneket és más fontos tápanyagokat, hogy a számára szükséges elemekké alakítsa őket. Milyen szerepe van a kollagén aminosav tartalmának? Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a test szöveteinek képződéséhez pedig húsz, különböző aminosavból felépülő fehérje szükséges. Az aminosavaknak kivételes hidratáló szerepük van, és a hám felépítő elemei. A magas minőségű kollagén készítmények tartalmaznak 15-17 féle aminosavat is. Mennyi kollagénre van szüksége naponta a szervezetnek? 25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre, ezért a következő mennyiségeket javasolják életkortól függően: 18-30 éves korig: 5000 mg, azaz 5 gr kollagén naponta 31-50 éves korig: 10000 mg, azaz 10 gr kollagén naponta 51 éves kor felett: 15000 mg, azaz 15 gr kollagén naponta Milyen fajta kollagént fogyasszunk naponta? A kollagén lehet marha kollagén, csirke kollagén, sertés kollagén és hal kollagén. A halak változó körülmények között élnek változó hőmérsékleten, változó mélységben és nyomásszinten. A halbőrből nyert kollagén kivételes kémiai és fizikai ellenálló képesség jellemzi. A hal kollagén molekula tömege kisebb, ami azt jelenti, hogy könnyebben felszívódik a testben, mint a marha, csirke vagy sertés kollagén.
A hal kollagén már 10 Celsius fok felett teljesen feloldódik vízben, míg a marha, csirke és sertés kollagén kb. 35 Celsius fok körül.
Minél finomabb porrá van őrölve a hal kollagén, annál hatékonyabb a felszívódása. forrás: wikipedia
|