A fattoush alapja a pita, erre kerül a saláta, majd végül az öntet. Ez legyen inkább teljes kiőrlésű lisztből készült pita, a hagyományos fehér lisztből készült helyett, élvezeti értékén nem változtat, viszont egészségesebb. A fattousht nagyon egyszerűen elkészíthetjük, amire most is figyeljünk, hogy az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Ha tehetjük, vásároljunk helyi termelőtől, friss zöldséget-gyümölcsöt, az pedig a legnagyszerűbb, ha mindezekből bioterméket tudunk venni. Elkészítés:
A pitát csíkokra vágjuk, majd kevés olajon barnára és ropogósra sütjük. Lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk kihűlni.
A salátát alaposan megmossuk. A paprikákat, a mentát, az uborkát, paradicsomot, petrezselymet és az újhagymát egy tálban összekeverjük.
Az öntethez egy másik tálban összekeverjük az olajjal a fokhagymát, a szömörcét, a citromot, majd megsózzuk, és ráöntjük a salátára. Végül ezt az egészet összekeverjük a pirított pitával, és már tálalhatjuk is. Fontos, hogy az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt öntsük a salátára, illetve ezt az egészet a pitára, ellenkező esetben az öntet megfonnyasztja a salátát, a pita pedig elázik. |
|